Tel : 0731-003407 Mobil : 0731-003303 E-mail : office@royal-imob.ro  USD: 4.27 RON  Euro: 4.76 RON

Cautare dupa ID

Home Oferte speciale Trimitere cerere Adauga oferta Despre noi Blog Portofoliu clienti Contact

Idei de amenajare pentru curte

Adaugata Luni , 18 Februarie 2019 si actualizat pe 08 Martie 2019

 

Cei mai multi dintre noi ne dorim sa locuim la casa, nu pentru mai mult spatiu, ci pentru avantajul de a avea curte. Adevarul este ca o perioada destul de lunga preferam sa stam afara, iar asta ne scuteste de diverse calatorii pentru aer curat sau pentru plaja. Daca esti in cautarea unei case, noi iti punem la dispozitie un portofoliu foarte generos cu vanzari de case in Ploiesti si in plus, iti dam si cateva idei de amenajare pentru curte. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti in continuare articolul.

 

In primul rand este foarte important sa amenajezi si sa decorezi curtea si gradina in functie de stilul casei, al culorii si al elementelor definitorii. De exemplu, in cazul in care casa ta este in stil rustic, cu siguranta gradina si curtea trebuie sa urmeze aceeasi directie. Dar, haide sa vedem cum iti poti amenaja singur curtea.

 

Ia in considerare spatiul de care dispui si gandeste-te la lucrurile pe care ti le doresti in acest loc. Curtea poate sa devina oaza ta de liniste, de relaxare si locul unde iti incarci bateriile. Pune planul de amenajare pe hartie si stabileste forma gradinii, dupa care este necesar sa faci o lista cu toate lucrurile pe care fie le cumperi, fie le improvizezi, le inventezi sau de ce nu, le reconditionezi.

La ce trebuie sa fii atent?

 

  • amenajeaza-ti gradina dupa stilul dorit: rustic, modern, avangardist, dar nu o decora cu elemente decorative din diferite stiluri care nu au legatura unul cu altul;

  • alege un mobilier rezistent la intemperii, pentru a-l putea utiliza cat mai mult timp;

  • asigura-te ca vei avea o sursa de apa in cadrul spatiului amenajat;

  • alege gazon, plante si flori pentru a infrumuseta locul, dar documenteaza-te bine si despre caracteristicile lor, cum ar fi: sensibilatile lor, daunatorii lor, ingrijirea de care au nevoie, daca au nevoie de tratamente speciale, etc;

  • tine cont si de iluminarea gradinii pentru ca de exemplu poti utiliza lampadare, care au si rol fuctional, dar si rol estetic. Poti opta pentru acest gen de iluminare sau chiar pentru un sistem de tip ghirlanda sau candelabru;

  • alege culorile pe care le vei utiliza in amenajarea curtii, dar niciodata sa nu fie mai mult de trei;

  • creeaza alei pentru a da impresia de un spatiu mult mai mare decat ai de fapt folosind piatra granulata si rotunjita, scoarta sau garduri, borduri, delimitatoare;

  • decide tipul si inaltimea gardului, optand intre cel din lemn sau fier forjat;

  • organizeaza-te bine, gandeste atent si planifica cu grija pentru a putea avea gradina mult dorita.

 

Daca iti doresti un loc special, amenajat de tine, poti sa contribui foarte mult la acest lucru. De exemplu, poti sa reconditionezi o masuta de lemn si o banca sau niste fotolii. De asemenea, poti sa faci un pat sau o canapea din paleti vopsiti si cateva saltelute. La fel, poti sa iti creezi cateva sezlonguri pentru a sta la plaja.

 

Daca intalnirile cu prietenii sunt printre activitatile tale preferate, amenajeaza un colt pentru barbeque, unde poti sa pregatesti preparatele tale preferate si sa petreci timp de calitate cu cei dragi, fie ei membrii ai familiei sau prieteni.

 

Daca ai copii, poti amenaja si un spatiu special pentru ei, unde sa pui un leagan si poate o cutie cu nisip, iar acestia vor fi cat se poate de cuminti si tu te vei putea relaxa in voie.

 

Agentia noastra imobiliara iti pune la dispozitie un portofoliu cu vanzari de case in Ploiesti din care poti sa iti alegi casa preferata, iar apoi sa tii cont de ideile din acest articol pentru a-ti amenaja curtea.