Tel : 0731-003407 Mobil : 0731-003303 E-mail : office@royal-imob.ro  USD: 4.19 RON  Euro: 4.72 RON

Cautare dupa ID

Home Oferte speciale Trimitere cerere Adauga oferta Despre noi Blog Portofoliu clienti Contact

Cum procedezi cand vrei sa vinzi sau sa cumperi o casa?

Adaugata Luni , 04 Februarie 2019

Esti in pragul de a-ti vinde casa sau chiar de a-ti cumpara una noua? Te gandesti la fel de fel de optiuni cu ajutorul carora sa reusesti sa treci mai repede peste oricare dintre aceste doua situatii. Primul pas pe care trebuie sa il faci in ambele cazuri este sa gasesti o agentie imobiliara si sa te alaturi comunitatii vanzari case Ploiesti.

 

In cele ce urmeaza ne-am propus sa dezvoltam putin actiunile pe care trebuie sa le intreprinzi atat in cazul in care urmeaza sa iti vinzi casa, cat si in cazul in care esti dornic sa iti achizitionezi o casa noua.

Ce trebuie sa faci daca urmeaza sa iti vinzi casa?

Contacteaza o agentie imobiliara

Alege o agentie imobiliara profesionista, a carei angajati sa fie foarte buni in domeniul in care activeaza. Acestia trebuie sa fie in stare sa iti evalueze imobilul si sa ii stabileasca pretul corect. Cu siguranta si tu vei avea un cuvant de spus in ceea ce priveste decizia pretului final, dar accepta cu incredere sfaturile profesionistilor.

 

Creeaza o prima impresie de neegalat pentru posibilii cumparatori

Inainte de a primi posibilii cumparatori in casa, trebuie sa fii atent la cateva detalii. Prima impresie este foarte importanta si este data mai ales de curatenia din casa. Trebuie sa faci o curatenie generala, pentru a da casei un aspect placut si ingrijit. Cu siguranta nici tie nu ti-ar placea sa mergi sa vezi o casa pusa la vanzare, iar aceasta sa fie dezordonata si murdara.

 

La fel, pentru un aspect placut si curat poti sa revopsesti peretii bucatariei si ai baii cu vopsea alba. Albul inspira curatentie, mareste vizual spatiul si este placut ochiului. Aranjarea scaunelor, cateva ghivece cu flori si decoratiuni puse la locul potrivit pot schimba cu totul infatisarea casei.

 

Apeleaza la mici trucuri decorative

Poti imbraca canapelele si fotoliile in huse noi, sau poti sa le duci pe cele existente la curatatorie pentru a da un aspect mai proaspat acesteia. De asemenea, curata sau schimba perdelele si fii atent ca acestea sa aiba dimensiunea si culoarea potrivita. Un ficus sau un palmier de apartament va oferi prospetime camerei, asa ca nu ezita sa ii gasesti un loc.

Ce trebuie sa faci daca urmeaza sa iti achizitionezi o casa?

Apeleaza la o agentie imobiliara

Fiind vorba de achizitionarea unei case, pe care cu siguranta cu greu ti-o permiti, trebuie sa stii toate detaliile despre aceasta. O agentie imobiliara trebuie sa iti ofere toate informatiile in legatura cu casele pe care urmeaza sa le vizionezi.

 

Intereseaza-te in legatura cu zona in care este amplasata casa

Inainte de a cumpara casa, fa un pic de munca de cercetare in ceea ce priveste zona in care se afla aceasta. Este bine ca locul in care este amplasata casa sa fie cat mai aproape de stilul tau de viata. Daca esti o persoana linistita, cu siguranta nu vei alege o zona centrala si vei prefera linistea de la marginea orasului sau un loc mai retras. Iar daca preferi sa fii mereu in centrul evenimentelor cu siguranta nu te vei muta la margine de oras si vei alege o casa cat mai aproape de inima orasului.

 

Asigura-te de calitatea constructiei

Cere ajutorul unui specialist si asigura-te ca viitoarea ta casa este sigura din toate punctele de vedere. Verificati impreuna starea circuitelor electrice, instalatiilor sanitare, tevilor de apa, centralei si radiatoarelor.

 

Actele de care ai nevoie pentru a cumpara o casa

In primul rand trebuie prezentate actele de proprietate de catre vanzator, care sa ateste proprietatea acestuia asupra imobilului ce urmeaza sa fie vandut. Pe langa actele de proprietate ale imobilului, mai sunt necesare si urmatoarele documente:

  • dosarul cadastral si incheierea de intabulare a acestuia;

  • adeverinta de la asociatia de proprietari a imobilului, semnata de presedinte si administrator, prin care se atesta achitarea cotelor aferente intretinerii;

  • ultimele facturi pentru utilitati si chitantele aferente;

  • certificatul de performanta energetica al imobilului;

  • certificatul fiscal emis de Directia Taxe si Impozite Locale;

Asigura-te ca proprietarul dispune de toate aceste documente, deoarece doar atunci vei putea semna antecontractul.

 

Acestea sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atat in cazul in care vrei sa iti vinzi casa, cat si in cazul in care vrei sa cumperi o casa noua. Colaborarea cu o agentie imobiliara iti va usura cu mult munca in fiecare dintre aceste doua situatii, dar la fel de utila iti va fi si alaturarea la o comunitate de vanzari case Ploiesti.