Tel : 0731-003407 Mobil : 0731-003303 E-mail : office@royal-imob.ro  USD: 4.19 RON  Euro: 4.72 RON

Cautare dupa ID

Home Oferte speciale Trimitere cerere Adauga oferta Despre noi Blog Portofoliu clienti Contact

Asigurarea conditiilor normale de trai pentru o familie cu un buget restrans

Adaugata Luni , 18 Martie 2019 si actualizat pe 20 Martie 2019

 

Exodul tinerilor inspre tarile din Occident este provocat si de putinele posibilitati de a asigura familiei conditii de viata normale: o locuinta cu minim confort, cu spatiu suficient pentru fiecare membru al familiei si cu posibilitatea de a plati facturile si de a avea strictul necesar in casa.

 

In marile orase, achizitiile imobiliare sunt inaccesibile pentru persoane cu venituri minime sau medii, care nu au alte surse financiare decat cele proprii, in unele cazuri nefiind posibil nici macar un credit bancar. Asadar, tot mai multa lume priveste la zonele de periferie ale oraselor sau chiar la localitatile din jurul acestora pentru achizitionarea sau inchirierea unei case, care este solutia ideala pentru multe familii cu copii. Pentru bucuresteni, consultarea unei oferte de vanzari de vile in Ploiesti ar putea arata ca o astfel de varianta ar putea fi o minunata alternativa la un apartament intr-un cartier aglomerat din capitala.

Apartament sau casa pentru familii cu copii?

In mod categoric, alegerea unei case pentru familii cu copii mici este o varianta mai buna, insa bugetul pentru o asemenea locuinta trebuie sa fie mai mare. Marele avantaj al vietii la casa cu curte este ca familia isi va petrece mai mult timp afara, mai ales in timpul sezonului cald, fiind mult mai simpla trecerea unui prag al usii de la intrare decat coborarea si urcarea scarilor cu bagaje si copil in brate.

 

Pe de alta parte, copiii fac mult zgomot, iar vecinii dintr-un bloc ar putea avea observatii pentru familiile cu copii mici, mai ales daca sub apartament locuiesc persoane sensibile la galagie. O varianta mai buna din acest punct de vedere ar fi un apartament la parter, care ofera mai multa libertate de miscare membrilor familiei si chiar celor mici, nefiind necesare nenumaratele observatii pentru a fi pastrata linistea.

Teren si construirea pas cu pas sau credit imobiliar pentru o locuinta finisata?

Din ce in ce mai multe familii din mediul rural reusesc sa-si creeze conditii de locuit similare cu cele de la oras, multe case fiind construite pe etape, unele chiar fara imprumuturi de la banca. Iar multi oraseni iau drept exemplu viata familiilor de la tara, unde copiii traiesc mai aproape de natura si cu mai multa libertate, chiar si mai in siguranta decat la oras. Asadar, satele din jurul oraselor sunt tinte tot mai frecvente pentru tinerii care doresc sa intemeieze o familie si sa-i ofere conditii bune de trai fara mari sacrificii.

 

Mai mult, pretul unei case in afara orasului poate fi comparabil cu al unui apartament in oras, iar daca imobilul este construit recent, conditiile de trai pot fi ca la oras, asadar un credit imobiliar facut pentru a cumpara o casa poate fi o investitie de viitor mai buna decat pentru a cumpara un apartament, mai ales ca orasele se extind tot mai mult, iar satele invecinate se pot transforma in cartiere sau zone metropolitane, cu utilitati si acces asigurat si prin transport in comun.